Daniel Gravemaker

Slachtpaspoort boek

Daniel Gravemaker
Slachtpaspoort boek

Begin december 2018 verschijnt ons boek Slachtpaspoort.

In Slachtpaspoort onderzoeken we doormiddel van fotografie, persoonlijke verhalen, achtergrondinformatie én recepten hoe het is om een dier te slachten. Een boek met een kritische blik dat zonder opgeheven vingertje vragen oproept. Een boek dat jou zelf laat bepalen of je vlees wilt eten. En wanneer je dat besluit te eten, recepten geeft én uitlegt hoe er zo min mogelijk weggegooid hoeft te worden. Een boek over het eten van vlees en vis waar je misschien wel vegetariër van wordt. 

 
Cover.jpg

Slachtpaspoort boek

€ 48

Ansichtkaarten-2.jpg

Ansichtkaarten

€ 15

 
 

Sommige foto’s tonen de ongemakkelijke aspecten van de slacht. Het boek is zo ontworpen dat de meest confronterende foto’s achter dichtgevouwen pagina’s zitten. Met het mes dat je bij het boek krijgt kun je zelf die pagina’s opensnijden. Je kunt dus je eigen boek gaan slachten. Aan jou de keuze of je de confrontatie aan wilt gaan.


Voordat het boek er is, organiseren wij op zaterdag 1 december 2018 ons laatste officiële slachtpaspoort-diner. Die avond zullen wij gerechten serveren van Tisja, onze zelfgeslachte koe. Een diner met goed eten dat tot denken aanspoort. We zullen een aantal oer-Hollandse gerechten bereiden waarbij ossenworst natuurlijk niet mag ontbreken (de rest houden we nog even geheim). Daarnaast exposeren wij natuurlijk onze foto’s en vertellen we over onze ervaringen. 

Het koeiendiner is uitverkocht.

 
Verzamelbeelden.jpg